Райна Петрова и Надежда Минчева засатнаха пред камерата на Plovdiv24.bg, след

...
Райна Петрова и Надежда Минчева засатнаха пред камерата на Plovdiv24.bg, след
Коментари Харесай

Оправданата Райна Петрова: Оставям всичко в ръцете на Господ!

Райна Петрова и Надежда Минчева засатнаха пред камерата на Plovdiv24.bg , откакто по-рано през днешния ден бяха оправдани от Пловдивския областен съд. "Не искам да разясня решенията на съда. Само ще кажа, че имам вяра в правосъдната система. Благодаря за разсъдъка, който актуалният правосъден състав прояви. Оставям всичко в ръцете на Господ, както до момента ", сподели някогашната кметица на регион "Централен ". По-рано през днешния ден Окръжен съд Пловдив призна:
- Подсъдимата Райна Петрова за почтена в това, че от началото на месец юни 2012 година до месец юли 2013 година, в Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние - кмет на регион "Централен " при Община Пловдив, не е изпълнила служебните си отговорности по ЗМСМА при използване на наредбите на решение на Общинския съвет на Община Пловдив, с което са делегирани права на шефовете на ЦДГ и ОДЗ от регион "Централен " по ръководство на бюджетните сметки, като третостепенни разпоредители с бюджетни заеми, даващи им право да проведат независимо процедурите по Закон за обществените поръчки за възлагане на доставка на хранителни артикули, не е осигурила независимото осъществяване на процедури по реда на Закон за обществените поръчки от страна на третостепенните разпоредители с бюджетни заеми при регион "Централен " на община Пловдив - шефовете на ЦДГ и ОДЗ в качеството им на възложители на публични поръчки, включващо независим избор на снабдител на хранителни артикули и самата тя я е определила избора на реализатор на договорите по Закон за обществените поръчки - компания "Надежда 2000 " ЕООД гр. Пловдив, вместо възложителите - шефовете на детските градини в региона, посредством дадени до тях управителни инструкции, предадени им устно посредством старши специалист ОКСМД при регион "Централен " при община Пловдив Д. И. за да набави за другиго - компания "Надежда 2000 " ЕООД гр. Пловдив полза посредством приемане на парични средства общо за 2012 година и 2013 година в размер на 44 855,03 лева и от това са могли да настъпят немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в съществено накърняване на престижа и доверието в локалната власт и нарушение на правилото по член 2, т.1 от Закон за обществените поръчки за свободна и лоялна конкуренция, заради което и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс ОПРАВДАВА по повдигнатото й обвиняване за закононарушение по член 282 алинея 2 във вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс.

- Подсъдимата Райна Петрова за почтена в това, че през месец юни 2013 година е приела подарък, който не й се следва - подаръчен ваучер за туристическа услуга на стойност 9 780 лева от Надежда М., с цел да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностно лице - Б. С., зам.-кмет на регион "Централен " при община Пловдив във връзка със службата му по отношение на осъществяване на процедура по възлагане на социална поръчка на стойност 376 000 лева за избор на реализатор за доставка на хранителни артикули на детските ясли и детските кухни на територията на Район "Централен " при Община Пловдив, включваща отправяне на покана за договаряне към сдружение "Надежда 2000 " ЕООД Пловдив и подписване на контракт за осъществяване със същото сдружение, заради което и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс ОПРАВДАВА Райна П. по повдигнатото й обвиняване за закононарушение по член 304б, ал.1 от Наказателен кодекс.

Окръжен съд - Пловдив призна:

-Подсъдимата Надежда Минчева за почтена в това, че през месец юни 2013 година е дала подарък - подаръчен ваучер на стойност 9 780 лева на Райна П. - кмет на регион "Централен " при община Пловдив, която е твърдяла, че може да упражни въздействие при взимане на решение от длъжностно лице във връзка със службата му по отношение на осъществяване на процедура по възлагане на социална поръчка на стойност 376 000 лева за избор на реализатор за доставка на хранителни артикули в детските ясли и детските кухни, включваща отправяне на покана за договаряне с "Надежда 2000 " ЕООД и подписване на контракт за осъществяване с това сдружение, заради което и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс я ОПРАВДАВА по повдигнатото й обвиняване по член 304б, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд - Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР